Tuesday, March 20, 2018 Register | Login

 

 
Frukter och bär

Goji
Goji
är unik eftersom det bland annat innehåller 18 olika aminosyror, varav sju är bland de åtta livsnödvändiga.
Dessutom är gojibäret fullproppat med viktiga mineraler såsom järn, kalcium, zink, selen och 21 spårämnen. Antioxidanterna i gojibär är många med en hög ORAC-poäng.
Många studier visar att mat med hög ORAC-poäng bland annat motverkar sjukdomar och åldrande.

Goji är rika på antioxidanten zeaxanthin som tillsammans med lutein förebygger åldersrelaterade synförsämringar.
Bären innehåller 500 gånger mer C-vitamin än apelsiner, 3 gånger mer järn än spenat och mer betakaroten än morötter. De innehåller även en speciell polysackarid som visats ha väldigt god effekt på kroppens immunförsvar.
Goji förebygger hjärt- och kärlsjukdomar.

 

Tranbär
Tranbär är otroligt rik på c-vitamin. Bären innehåller också rikliga mängder av antioxidanten proantocyanidin som är anledningen till att tranbär är så fantastiskt vid behandling av urinvägsinfektioner. Studier visar att proantocyanidin från tranbär förhindrar bakterier från att fästa på kroppens slemhinnor, däribland slemhinnorna i urinledarna. Samma goda effekt har setts på bakterierna som fäster vid slemhinnorna i magen då magsår uppstår. ORAC-värde: 1750

 

Blåbär
Blåbär innehåller rikligt med antioxidanten antocyanin som även är det pigment som ger blåbäret dess blå-lila färg. Det stöder immunförsvaret, hämmar inflammation tack vare innehållet av polyfenoler och är mycket värdefull för ögon och syn.

Blåbär främjar blodcirkulationen i benen, skyddar mot åderbråck och blodproppar, motverkar högt blodtryck och LDL kolesterol. Även bra vid diabetes då det reglerar blodsockret.

ORAC-värde: 4460.

 

Acerola
Acerola är en av världens rikaste naturliga källor till C-vitamin.
Vanliga apelsiner har ett C-vitamin innehåll på ca 0,05%. Acerola kan innehålla upp till 4,5%.
Acerola innehåller dessutom dubbelt så mycket magnesium, vitamin B5 och kalium som Apelsiner.
Acerola kan hjälpa till att hålla nere blodsockernivåerna i blodet enligt en studie från Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry (2006).
I en studie publicerad i Plant Foods for Human
Nutrition 2011 fann forskarna att acerola motverkar oxidativ stress (en åldersrelaterad process som hänger ihop med ett stort antal allvarliga sjukdomar).
Acerola skyddar mot lungcancer enligt en studie gjord av
Journal of Nutritional Science and Vitaminology 2002. Försök visade att acerola reglerade onormal tillväxt av celler och saktade ner spridningen av lungcancer.
Acerola har genom tiderna fungerat som naturläkemedel vid allergier, åderförkalkning, förkylning, depression och diabetes.

 

Granatäpple
Granatäpple innehåller en mängd skyddande antioxidanter, särskilt av sorten flavonoider. Enligt den engelske forskaren Roger Corder vid William Harvey Research Institute i London toppar granatäpple flavonoid-listan. Ett glas granatäppeljuice kan jämställas med tio koppar grönt te, sex koppar kakao eller fyra glas tranbärsjuice.

Juice från granatäpple har i studier visat att den kan bromsa skador från högt kolesterol, minska blodtrycket och mer än fördubbla antioxidanthalten i blodet. Andra studier har visat att granatäppeljuice eller extrakt kunnat hämma prostatacancer och bröstcancer.

Granatäpple tillhör de antioxidantrikaste frukterna. Ellaginsyran i granatäpplet har cancerbekämpande egenskaper och ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns även gott om tanniner, lignaner och antocyaniner. ORAC-värde: 3307.

 

Litchi
är rik på kostfiber, vitaminer och antioxidanter.
Forskningsstudier tyder på att oligonol, en lågmolekylär polyfenol, finns rikligt i litchi frukt. Oligonol tros ha antioxiderande och antiinfluensa/virushämmande effekt. Dessutom hjälper oligonol till att förbättra blodflödet i organ och att skydda huden mot skadliga UV-strålar. 
Litchi är en utmärkt källa till vitamin C. Studier tyder på att konsumtionen av frukter rika på C-vitamin hjälper kroppen att utveckla motståndskraft mot smittämnen och rensa skadliga, proinflammatoriska fria radikaler .
Vidare är det en mycket bra källa till B - komplex vitaminer som tiamin , niacin , och folater . Dessa vitaminer hjälper kroppen att förbränna kolhydrater, protein och fett.
Litchi innehåller också en stor mängd mineraler som kalium och koppar. Kalium kontrollerar hjärtfrekvens och blodtryck och ger därför skydd mot stroke och hjärt-kärlsjukdomar .
Koppar behövs i produktionen av röda blodkroppar.

 

Kiwi
Kiwi innehåller koncentrerade mängder av folat som är viktigt vid bildandet av röda blodkroppar, C-vitamin som skyddar och stärker kroppen samt kalium som är bra för blodtrycket.
Den innehåller en mängd andra vitaminer och mineraler; exempelvis B2, B6, fosfor, magnesium och kalcium. Kiwi förebygger hjärt- och kärlsjukdomar tack vare polyfenolerna och grå starr beroende på antioxidanten lutein.

ORAC-värde: 610
Päron

Päron innehåller pektin som är blodsockersänkande, renar kroppen från gifter och är bra för njurarna.
Päron anses precis som äpple kunna hjälpa till vid kontroll av vikten.
Innehåller också C-vitamin och jod.
ORAC-värde: 134

 

Banan
Banan är bra mot högt blodtryck då den innehåller mycket kalium och magnesium. Kaliumet motverkar stress och magnesium huvudvärk. Banan innehåller pektin som är blodsockersänkande, är bra mot PMS, sänker kolesterol och renar kroppen från gifter.

Banan har visat sig bra vi mag- och tarmsår. Bra mot magcancer. Banan innehåller aminosyran tryptofan som behövs för hormonet serotonin, vilket motverkar bl.a depressioner.
Banan innehåller de naturliga sockerämnena glukos, fruktos och sackaros.
ORAC-värde: 210

 

Äpple
Äpple innehåller pektin som är blodsockersänkande och sänker det onda kolesterolet. Ett äpple om dagen kan skydda mot hjärt- och kärlsjukdomar (hjärtinfarkt och stroke) enligt nya studier.

Äpple innehåller flavonoider och är bra för huden.
Frukten anses vara renande, innehåller malinsyra (äppelsyra) som är bra mot gifter och tungmetaller som bly och kvicksilver. Även bra för magen, njurarna och minnet.
Äpple anses precis som päron kunna hjälpa till vid kontroll av vikten. ORAC-värde: 218.

  

Plommon
Innehåller vitamin E, B2, B6, Magnesium, järn och Fosfor.
Plommon är svagt laxerande och är bra vid förstoppning. Även en väldigt bra antioxidant - ORAC 5570.
Plommon innehåller aminosyran tryptofan som behövs för hormonet serotonin och som bl.a. motverkar depressioner.

 

​Vindruvor
Innehåller flera vitaminer och mineraler med högst koncentration av C-vitamin, kalcium och folat.

Vindruva har traditionellt sett betraktats som ett tonikum vid sura uppstötningar, lever- och njurproblem, hemorrojder och cancer. Röda vindruvor har legat i topp beträffande antioxidantaktivitet samt skydd mot fria radikaler
Druvorna skyddar mot åderförkalkning, hjärt- kärlsjukdomar och tumörtillväxt.
Vindruvor innehåller resveratrol som har anti-inflammatoriska egenskaper och skyddar mot plackbildning i artärerna. De renar blod, lever och njurar samt stärker gallblåsan och nervsystemet.

Ananas
Ananas fungerar som en mjukgörare för huden och är svagt vätskedrivande. Frukten är rik på naturliga enzymer och innehåller bland annat bromelaon som är bra för magen, blodtrycket och prostatan. Bromelain verkar också antiinflammatoriskt.

 

Passionsfrukt
Saften av passionsfrukt minskar cancercellernas tillväxt och fytokemikalierna anses hämma tillväxten av cancerceller.
De specifika f
enolsyror och flavonoider som finns i frukten anses ha en hjärtskyddande funktion. Passionsfrukt har också avslappnande effekt. Den har hög koncentration av A- och C-vitamin samt kalium.

 

Fläderbär
Fläderbär
är ett naturligt botemedel mot övre luftvägsbesvär. De stärker också immunförsvaret och minskar svårighetsgraden och varaktigheten av förkylningar och influensa. Fläderbär är en rik källa till vitamin A, B och C, kalium och antioxidanter. Viss forskning tyder på att de kan vara bättre än blåbär till att bekämpa fria radikaler.

 

Körsbär
Rik på vitamin A och C, samt folat och andra viktiga näringsämnen. Kan bidra till att förebygga hjärtsjukdomar och stroke, kontrollera blodtryck och kolesterol samt förhindra vissa typer av cancer.

 

Björnbär
Björnbär har högt näringsinnehåll när det gäller kostfiber, C-vitaminer, K-vitaminer, folsyra och det viktiga mineralen mangan. Björnbär består av många stora frön som innehåller en olja som är rik på omega-3.

Print  
Fakta / bakgrund

Vad avgör vår hälsa?

Enligt vetenskapen beror
* 10 % på vårt genetiska arv
* 30 % - livsstil
* 60 % - mat

För att vår kropp ska fungera behöver den rätt näring.
Varför?
Varje minut dör 2 000 000 celler i vår kropp och 2 000 000 nya produceras för att ersätta dessa.
Efter 7 år har samtliga celler i kroppen bytts ut.Fria radikaler
I vårt samhälle ökar mängden fria radikaler sucessivt
på grund av:

* Utsläpp / Miljögifter
* Avgaser
* Hektisk livsstil

* UV-strålning
* Rökning
* Näringsfattig och felaktig kost
* För lite sömn

Det sägs att 97 % av den vuxna befolkningen i västvärlden har för mycket fria radikaler i kroppen.

Fria radikaler leder till:
* DNA-förändringar som kan vara början på cancer
* Ökad kolesterol, som i sin tur kan leda till åderförkalkning
* Skadad sperma

* Skadad nervvävnad
* Reducerat immunförsvar
* Accelererat åldrande


För att oskadliggöra de fria radikalerna behöver kroppen regelbundet (var 3:e till 6:e timme) påfyllning av antioxidanter, som finns i frukt och grönsaker.


WHO
(= världshälsoorganisationen) rekommenderar minst 5 portioner frukt och grönsaker per dag.


Räcker det att följa WHO:s rekommendationer??!!
Näringsinnehållet i frukt och grönsaker har sjunkit dramatiskt de senaste 20 åren. Detta enligt ett schweiziskt företag, Geigy Pharmaceutical Company, som gör regelbundna kontroller.
Exempel: Banan har förlorat 95% av vitamin B6 och halten av Magnesium i rotfruker har minskat med 75%.
I samma takt som näringsinnehållet sjunkit har antalet dödsfall orsakade av "moderna" sjukdomar ökat.

Dessutom är det så att varje antioxidant i princip motverkar en enstaka typ av fri radikal genom en speciell mekanism. Detta betyder att tillförsel av bara en enda typ av antioxidant inte ger ett fullständigt antioxidantskydd, även om man höjer dosen kraftigt. Tillför man däremot flera olika antioxidanter samtidigt får man mer än den förväntade summaeffekten, d.v.s. man får en synergieffekt.
Detta mycket enkla faktum är mycket väl känt, men ofta inte beaktat i debatten. De flesta vetenskapliga försök som genomförts med antioxidantbehandling har gjorts med en specifik antioxidant. Skälet för detta är att det är lättare att lägga upp försök med en enda variabel. Det är därför inte förvånande att man ofta tvivlar på värdet av kosttillskott, men är överens om kostens stora betydelse som antioxidantskydd.
Maten innehåller ju många antioxidanter, medan de flesta försöken med kosttillskott har gjorts med en antioxidant i taget.


Sjukdomar relaterade till dålig kosthållning:
* Hjärt- och kärlsjukdomar
* Stroke (= hjärnblödning)
* Sjukdomar i matsmältningssystemet
* Cancer

* Benskörhet
* Endemisk struma
* Diabetes
* Övervikt

* Anemi (= näringsbrist)
* Vitaminbrist
* Sänkt immunförsvar

Print  
Monavie - produkter

Ingredienser
Nyckelingrediensen i Monavies produkter är Acai.
Redan 24 timmar efter skörd förlorar acai en stor del av sina goda egenskaper och därför frystorkas bären direkt.

Frystorkning är en process som utvecklats av NASA och innebär att samtliga näringsämnen bevaras.

Dr Alexander Schauss, PhD, FACN, är direktör hos Natural Medicinal Products Research i Washington och har studerat näring och botanisk medicin i över 30 år.
Han har publicerat 70 forskningsrapporter om acaibäret och dess egenskaper.

Det brasilianska acaibäret växer i Amazonas, har det högsta innehållet av antioxidanter i ORAC- skalan och innehåller Omega 3, 6 och 9.
Bäret är rikt på vitamin A; B1; B2, B3, B6, B12, C, E och D.

Dessutom innehåller det järn, kalium, magnesium, fosfor, kalcium och aminosyror.

ORAC (= Oxygen Radical Absorbance Capacity) - visar antioxidationsförmågan.

 Förutom Acai innehåller Monavie

  Essential Active   
Gojibär
 x  x
Granatäpple  x  x
Amerikansk blåbär x x
Tranbär  x  x
Acerola x x
Kiwi  x  x
Päron  x  x
Vindruvor  x  x
Banan
x x
Äpple x x
Plommon  x  x
Blåbär  x  x
Glukosamin   x
Björnbär x  x
Körsbär x  x
Fläder x  x
Litchi x  x
Passionsfrukt x  x
Ananas x  x

Ovan frukter och bär har valts ut för att de passar bäst ihop med acai med tanke på synergi. De har alla olika egenskaper och tillsammans tillför de kroppen mer näring än de skulle ha gjort var och en för sig.

Mer information om dessa frukter och bär finns till vänster på den här sidan.

Bakgrund/fakta om antioxidanter och fria radikaler frinns längst till vänster på den här sidan.

Print  
Produktinformation

Monavie Original / Essential
är en fruktjuice som kan drickas av alla, barn som vuxna.
Drycken innehåller 19 frukt- och bärsorter, varav flera är så kallade superfrukter / bär,
exempelvis acai, goji, granatäpple, blåbär och acerola..

Den är full av antioxidanter som oskadliggör de fria radikaler som finns i kroppen.


Monavie Essential
* passar alla åldrar
* främjar hälsa och välbefinnande
* vetenskapligt framtagen för att möte kroppens näringsbehov

* skyddar kroppen på cellnivå
* stärker immunförsvaret
* bekämpar oxidativ skada och åldrande

* stärker mag- och tarmhälsan

Det dagliga rekommenderade intaget, 60 ml juice, motsvarar 13 portioner frukt och grönt

Produktblad Monavie Essential


Monavie Active
Har samma innehåll som Essential plus att den innehåller glukosamin (från växtriket) som är bra för ledhälsan.

Monavie Active
* erbjuder start skydd mot fria radikaler
* har ett brett spektrum av näringsämnen som stärker hälsan
* är ett enkelt sätt att stödja kroppens behov av antioxidanter och näring

* ökar ledernas rörlighet och flexibilitet.
* gynnar frisk bindväv och ledbrosk
* hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt rörelseomfång

* bekämpar oxidativ skada och åldrande
* stärker mag- och tarmhälsan

Glukosamin är grundläggande för ledernas hälsa. Det spelar en stor roll i bildandet av senor / brosk och kan även stimulera produktionen av hyaluronsyra som gör ledvätskan mer ”smörjande” och stötdämpande
Glukosamin tillverkas naturligt av kroppen fram till 20 års ålder, därefter avtar produktionen successivt.

Forskning visar att 95% av de med ledvärk upplever att Monavie lindrar eller botar deras smärta.

Produktblad Monavie Active


Monavie RVL
För dig som behöver en naturlig måltidsersättning som motsvarar ett hälsosamt mål mat.

Kan användas av de som behöver
- extra energi före eller efter träning
- som nyttig måltidsersättning (om man har dåligt med tid att laga nyttig mat eller vill gå ner i vikt)RVL är för närvarande den mest näringsrika viktlösningen, med mer näring per kalori än ledande märken. En shake motsvarar 12 – 14 portioner frukt och grönsaker.
Den stabiliserar blodsockret och är full av antioxidanter. Dessutom innehåller den probiotika och fibrer för att gynna god matsmältning och tarmhälsa.

Produkten är låglaktos och
glutenfri.

RVL garanterar bibehållen muskelmassa, snabbare metabolism (= ämnesomsättning) och naturlig fettbränning.
Doktorer och näringsspecialister rekommenderar världskända elitidrottare att använda Monavie varje dag.

Produktblad RVL


Monavie Balance

Om du lever ett hektiskt liv med mycket stress och/eller har svårigheter att sova.

* Bidrar till att främja känslor av energi och glädje
* Hjälper dig att hantera vardagens stress
* Ökar fysisk och mental energi
* Hjälper dig att slappna av och komma till ro på kvällen

Balance innehåller bland annat indiskt krusbär, bockhornsklöver, sparris  och extrakt av apelsinskal.
Produkten består av en kapsel för morgonen och en för kvällen
.

Produktblad Balance


Läs mer
Varför Monavie?
Min egen berättelse

Kontaktpersoner
Referenser

Webbshop

Vill du veta mer?

Varmt välkommen att ringa, maila eller boka tid för information:

Mia Larsson
mobil: 076-2723914
mail: mia_massage@hotmail.com

Boka tid

 
Print  
Hem  |  Presentation  |  Behandlingar  |  Kurser  |  Yogapaddling  |  Hantverk  |  Monavie intro  |  Produkter  |  Kontakt  |  Referenser  |  Grupper / Evenemang   |  Webbshop  |  Priser  |  Kalender  |  Presenttips  |  Länkar
Copyright 2007 by My Website  | Terms Of Use | Privacy Statement